Gjør frakt til din konkurransefordel

Alle nettbutikker som driver med fysisk varehandel har en ting til felles, nemlig frakt. Uansett om man er nyoppstartet eller en veletablert aktør så har forbrukerne med tiden fått forventninger om en rask og smertefri levering, som i tillegg gjerne er gratis. Dette byr på en del utfordringer, og er for mange nettbutikker ene og alene årsaken til at de ikke kan drive lønnsomt.
Uansett hvilken skala man driver så utgjør frakt en betydelig andel av kostnadene. Når mange i tillegg opererer med fri frakt og gratis retur for å henge med i kampen om kundene skal man ha svært gode marginer for å kunne ivareta andre sider av virksomheten på en god måte

Reduser fraktkostnadene

Frakt for nettbutikker er som kjent basert på volum. Med høyere volum kommer bedre priser hos transportørene, og dermed også bedre marginer på hver pakke som sendes ut fra lager. Det er imidlertid ikke gjort over natten å oppnå et volum der man er i en posisjon til å forhandle priser med de ulike transportørene. Det anbefales uansett alltid å forhøre seg med de ulike aktørene og ha et bevisst forhold til når man kan få bedre priser.
Det er direkte dumt å betale mer enn nødvendig for frakt. Om man kan spare 5, 10 eller 15 kroner per pakke som sendes ut av lager så er det kjærkomne midler som kan bidra til å øke trafikk  eller utbedre funksjonalitet for en bedre kundeopplevelse.

De små kan konkurrere på samme vilkår som de store

Konkurransen mellom de ulike transportørene gjør at kunder med høyt volum er i stand til å forhandle frem gode priser på frakt i Norge og Norden.
Profrakt.no (http://profrakt.no/) består av nettbutikker som gjennom 20 år har opparbeidet seg et stort volum, og som nå gjør det mulig for mindre nettbutikker å ta del i stordriftsfordelene. Det betyr at man ved å ha fraktavtalen gjennom profrakt.no (http://profrakt.no/) kan redusere kostnadene betydelig i dag, og øke markedsføringsbudsjettet tilsvarende i morgen. Det blir det økte inntekter av.
Send en uforpliktende forespørsel i skjemaet under om du vil redusere fraktkostnadene dine i dag.

Kontakt oss