Sapatos - billig fraktavtale med Profrakt gir fordeler direkte til kundene

LEDER FAMILIEBEDRIFTEN: Fra venstre, Monika Drangsland, Per Arne Drangsland og Henriette Drangsland.

Siden 1948 har familien Drangsland eid og utviklet norske familiebedrifter, men fra 2005 har skokonseptet Sapatos vært familiens hovedgeskjeft. I Sapatos står kjærligheten til sko sterkt, men viktigst av alt er kundeservice, kvalitetsvarer og gode fraktløsninger.

-Uten kundelojaliteten vi opplever, hadde det ikke vært mulig for oss å drifte hele bedriften selv, forteller Per Arne Drangsland.

Han er tredje generasjon Drangsland som nå designer og selger sko til kunder i Norge og 40 andre land fra resten av verden. Skoene blir laget på fabrikker i hovedsakelig Portugal, Spania og Brasil, og selges på sapatos.com. I løpet av året som har gått har Sapatos hatt et pakkevolum på nesten 50.000 pakker - og flere skal det bli. Veksten for Sapatos fortsetter; selv nå i nedgangstiden etter den store e-handelsveksten under pandemien ser bedriften gode resultater.

STORT UTVALG: Per Arne Drangsland forbereder en pakkeforsendelse med bestillinger av fargerike sko.

Hemmeligheten?

Super kundeservice, og gode relasjoner til både kunder og samarbeidspartnere, i følge Per Arne Drangsland:

-Vår store drøm har hele veien vært å stå på egne ben i alt vi gjør for Sapatos. Det har vi klart, og mye av det er takket være den innsatsen som legges ned i å skape gode relasjoner med både kunder og samarbeidspartnere.

Kuttet 40% i fraktkostnader med Profrakt

Før samarbeidet med Profrakt startet i 2021, var kostnadene for frakt et stort innhugg i det økonomiske aspektet for Sapatos, som for så mange andre nettbutikker i Norge:

-Når man selger klær og sko, er man nesten tvunget til å tilby fri frakt og retur. Dette har jo en kostnad for bedriften selv om kunden får det gratis, og for oss har det derfor vært alfa og omega at Sapatos har fått en fantastisk prisavtale på frakt med Profrakt i spissen, forteller Per Arne Drangsland.

Med fraktavtale via Profrakt, kuttet Sapatos nemlig nesten 40% av prisen på ny avtale, sammenlignet mot tidligere avtaler. Dette muliggjør gratis frakt for kundene som handler i nettbutikken.

Skreddersydd fastprisavtale

Sapatos har en skreddersydd fastprisavtale med Profrakt. Dette forenkler hverdagen, i følge Per Arne Drangsland:

-Vår fastprisavtale gir oss et stabilt grunnlag når vi skal beregne og budsjettere våre fraktkostnader. Det kommer ingen overraskelser eller store justeringer som vil påvirke oss, avtalen er strømlinjeformet og enkel å forholde seg til.

FORENKLET HVERDAG MED PROFRAKT: For Per Arne Drangsland og Sapatos har samarbeidet med Profrakt vært stabilt og kostnadsbesparende.

Stabil samarbeidspartner

Tidligere har Sapatos hatt fraktavtaler hvor samarbeidet med leverandøren ikke har gått på skinner. Tekniske feil og problemer med korrekt fakturering har vært utfordringer som Per Arne Drangsland og Sapatos ikke lenger opplever når de nå samarbeider med Profrakt:

-Noe av det viktigste for meg som nettforhandler er at kundene mine får det de bestiller til rett tid, pris og sted. Da er det viktig at vår samarbeidspartner for frakt har gode priser, samt kontroll på det tekniske, understreker Per Arne Drangsland. Dette får vi med Profrakt, og er veldig fornøyde med samarbeidet.